Compararea dispozitivelor medicale cu terapia luminii

De ce este Safe Laser mai eficient în vindecare decât o lumină polarizată?

 

(ex. Bioptron, Activelight, Vivalight…)

 

Lumina laserului are efecte mult mai benefice, din punct de vedere fiziologic, deoarece lumina sa nu este doar polarizată (vibrează în plan) precum lumina polarizată a lămpii, ci este monocromatică (unicoloră) și coerentă (proprietăți de undă regulate). Aceste trei calități sunt necesare pentru ca lumina sa aibă efecte benefice nu numai pe suprafața pielii, ci și în straturi mai profunde. Laserele monocromatice emit 100% din randamentul lor pe cele mai importante lungimi de undă din punct de vedere fiziologic. De ex. între lungimile de undă 660-665nm emisia este de 1000 ori mai mare decât a luminii polarizate, rezultând o vindecare mai rapidă.

 

În lumina coerentă a laserului, undele luminoase care vibrează în aceeași fază și modularea intensității pe suprafața tratată activează procesele biologice celulare în organismul nostru. Coerența luminii laserului nu se pierde în timp ce penetrează țesuturile, joacă un rol esențial în vindecarea straturilor mai profunde (de exemplu tulburări locomotorii).

Experimentele au dovedit, că rănile tratate cu laser s-au recuperat cu 20% mai repede decât cele tratate cu lumină polarizată. În plus, plăgi ulcerative, care nu au fost vindecate prin terapie convențională cu lumină polarizată, au fost cicatrizate si vindecate cu tratamente laser. [1, 21, 63]

Dispozitivele laser au un avantaj suplimentar față de dispozitivele de iluminare polarizată: sunt adecvate și pentru tratarea bolilor care pot fi vindecate prin iluminarea orificiului nazal.

 

 

Dispozitive de iluminare polarizatăLEDLaser convenționalSafe Laser
Polarizat (probleme pe suprafața pielii), răni, ulcere, dermatite, eczeme, psoriazis …etc.DaPosibil cu polarizatorDaDa
Monocromatic (efect fiziologic adecvat pentru un anumit scop)NuNuDaDa
Coerente (antiinflamatoare, ameliorarea durerii – tulburări locomotorii – dureri articulare, inflamații, fracturi, afecțiuni ale coloanei vertebraleNuNuDaDa
Siguranță pentru ochiDaDaNuDa
Poate fi utilizat la domiciliu pentru vindecare și tratamentDaDaNuDa