Istoria laserului și a luminii polarizate

Primul laser funcțional a fost realizat în 1960 de Theodore MAIMAN.

În 1965 au apărut lasere de înaltă performanță, care au reușit să taie pielea. (lasere chirurgicale)

În 1966, profesorul Endre Mester a cercetat potențialele efecte adverse ale laserelor soft, și a constatat exact efectul contrar și anume că, asupra organismelor vii au efect de „biostimulare”

Aceasta înseamnă că celulele și țesuturile se regenerează mai rapid stimulate cu lumina „soft- laser” (ex. Vindecarea rănilor se accelerează). Ca rezultat al luminii laser, se formează noi celule, țesuturi și chiar capilare noi.

La sfârșitul anilor 1970, o echipă de cercetare de fizicieni și medici maghiari au descoperit că „polarizația” luminii laser are un rol important în efectele de „biostimulare”.

Deoarece pe atunci laserele erau foarte scumpe și de un randament scăzut, unele erau chiar perriculoase pentru ochiul uman aceasta echipă de cercetare a creat o lumină obișnuită, mult mai ieftină și care nu prezenta pericol pentru ochi, a cărui lumină au polarizat-o. Aceasta a fost predecesorul becurilor polarizate de astăzi (de exemplu, lampa BIOPTRON).

Povestea de succes a terapiei cu lumină a următorilor 30 de ani, a demonstrat că lumina polarizată are un impact benefic asupra organismului uman.

Luminile laser dezvoltate recente sunt mai eficiente și mai ieftine decât luminile polarizate, dar sunt încă periculoase pentru ochiul uman.

De aceea, în 2012, după mulți ani de cercetare și dezvoltare, dr. Rózsa Károly, doctor în științe academice a inventat un laser special „soft- laser” care nu este periculos ochiului uman. Astfel, a făcut posibilă ca în locul lămpilor cu lumină polarizată să puteți beneficia și dumneavoastră DE NOUL DISPOZITIV EFICACE CU LUMINĂ LASER (Safe Laser 500, Laser Safe 150, Safe Laser 30)