Uz veterinar

Din anul 2008 dispozitivele Safe Laser sunt utilizate cu mare succes în domeniul veterinar ungar și o serie de experiențe pozitive s-au acumulat în Austria, la Universitatea Veterinară din Viena.

Efectele fiziologice benefice și puterea de vindecare a luminii sunt cunoscute atât pe plan uman cât și cel veterinar.

Este cunoscut faptul că, undele razelor de lumină – vizibilă și invizibilă ochiului-  au efect asupra organismelor vii.

Dispozitivele tradiționale cu laser soft sunt utilizate de zeci de ani atât în medicina umană, cât și în medicina veterinară.

Există multe variante cunoscute, însă toate au o caracteristică comună și anume că, pot provoca accidente atunci când nu sunt folosite corect, astfel încât acestea pot fi utilizate numai de către persoanele acreditate. În această privință, tehnologia Safe Laser reprezintă un progres: utilizarea terapeutică este similară cu cea a unui laser soft, dar prezintă o siguranță mult mai mare. Sistemul optic patentat face posibilă utilizarea laserelor de un randament relativ înalt (150mW-1800mW) în siguranță și fără nici un pericol pentru ochi, astfel extinzându-se semnificativ cercul utilizatorilor de laser.

SAFE LASER – EXPERIENȚE – ÎN PRACTICA MEDICALĂ ȘI LA DOMICILIU ( ACASĂ )!

 

Safe Laser este utilizat în sine sau ca terapie complementară la tratamentul medicamentos/ terapiile chirurgicale al animalelor, în special în următoarele cazuri:

  • contuzii, luxații, hematoame, fracturi
  • inflamații cronice
  • degenerarea cartilajelor
  • leziuni, răni post-operative, ulcere
  • leziuni bucale și nazale
  • degenerarea organelor inflamate din cavitatea abdominală (cu dispozitivul SL500mW Infra și 1800mW Infra)

Sunt încântat să combin remediile tradiționale cu remediile alternative și sunt deschis tuturor lucrurilor noi pentru a obține cele mai bune rezultate posibile în domeniul vindecării. Utilizarea laserelor medicale este folosită de foarte mult timp, am fost foarte fericit să testez dispozitivele Safe Laser.

Eu folosesc ambele dispozitive în mod regulat în vindecarea mai rapidă a rănilor după operațiile chirurgicale. Utilizarea post-opereratorie a laserelor- conform feedback-urilor primite- scade inflamațiile, animalele nu scarpină, zgârie zona rănii. Am foarte mulți pacienți cu leziuni bucale. La pisici, în cazuri de ulcere ale limbii dificil vindecabile, sau pentru alte intervenții bucale utilizez cu succes SL150, ( ex. extragerea măselei, sau după curățări de tartru dentar, inflamații)- este foarte eficient.

Dispozitivul indispensabil al practicii mele este SL 500mW Infra, care se bucură de un succes serios și în rândul familiei mele. În problemele locomotorii, în cazul durerilor de coloană a contribuit și la sănătatea familiei.

Cel mai frecvent, pentru diferite leziuni profunde ale pielii utilizăm dispozitivul Safe Laser 150 ca tratament suplimentar. Răni de 2-3 cm în diametru după 8-10 tratamente se vindecă fără urme.

L-am utilizat chiar și în arsuri, pe antebraț. Lipsă de epiderm de 4 cm lungime, 2 cm lățime, după 16-17 tratamente se vindecă fără cicatrici. Primele 5-6 tratamente le-am efectuat cu o frecvență de 24, max. 48 ore, apoi de 2-3 ori pe săptămână. Este de asemenea excelent pentru ulcerațiile bucale la pisici. Cu fibra optică putem trata vizat, local, și ca terapie complementară este extrem de eficient. Am reușit vindecări și în cazurile în care practic, tratamentele medicamentoase nu au avut nici un efect.

Femela noastră de 8 luni a fost lovită de o mașină care a trecut peste jaretul stâng. Articulațiile au fost frecate de roată, dar osul nu s-a rupt. I-am făcut anestezie, i-am administrat injecție Norocarp și antibiotic Noroclav. După închiderea rănii, am pansat-o cu cukroscopoly zilnic, timp de o săptămână. După ce rana nu a secretat lichid am efectuat pansare cu miere la fiecare două zile.

În săptămâna 8. am început să utilizăm Safe Laser 150, la început din două în două zile, în ultimele două săptămâni din 3 în 3 zile. În săptămâna 14, rana Lizei a dispărut și de atunci își folosește piciorul fără nici o problemă.

Calul din imagine a fost rănit în timpul transportului. (Imaginea 1)
Rana a fost cusută, dar, din mișcarea continuă a rezultat dehiscența. (Figura 2)
Nu am suturat-o, am început să folosim Safe Laser 500 Infra.
În fiecare zi, am tratat fiecare punct timp de 5 minute, am tratat astfel întreaga suprafață a plăgii cu laser.
După câteva zile, era evident că rana a început să se vindece. Imaginea 3. am efectuat-o după 5 săptămâni de tratament, ultima imagine în săptămâna 7.

Ca urmare a tratamentului cu laser, procesul de vindecare a fost absolut complet, fără complicații, fără cicatrici.