Termeni şi condiții

Acest site cu cuprinsul sau (texte, imagini, elemente grafice, baze de date, etc) este proprietatea firmei Safe Laser Srl. Este strict interzisa utilizarea oricarui continut fara acordul in scris al proprietarului.

Accesul si utilizarea paginii safelaser.ro implica acceptarea conditiilor de mai jos, precum si a reglementarilor legale din domeniu:

 1. Obiect

Conditiile generale de fata se aplica vanzarii de dispozitive medicale prin magazinul online safelaser, denumite in continuare „produse” precum si –dupa caz- serviciilor de instalare, intretinere si reparare denumite „servicii” prestate de Safe Laser Srl, avand urmatoarele date de identificare CUI: RO38904281, Nr. Reg. Comertului: J19/84/2018.

Aceste produse si servicii sunt destinate in primul rand dar nu exclusiv, personalului medical!

Utilizatorul/ Clientul poate fi orice persoana juridica sau fizica din Romania.

Safe Laser isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui site in orice moment, fara preaviz.

 1. Preturi/ Costuri

Toate preturile afisate includ TVA de 19%. Safe Laser isi rezerva dreptul de a modifica preturile produselor.

Instruirea personalului se va face contra cost.

Costul transportului este suportat de Safe Laser Srl.

 1. Livrarea

Produsele comandate se livreaza prin firme de curierat rapid la adresa indicata de client! Comenzile se onoreaza in ordinea sosirii si inregistrarii lor, in general in maxim 3-5 zile de la comanda pentru produsele aflate pe stoc, respectiv in max. 6-10 zile in cazul produselor lipsa.

 1. Transferul de riscuri

Indiferent de situatie, incepand de la iesirea produselor din depozitul Safe Laser riscurile carora pot fi supuse produsele si ambalajele lor sunt transferate Clientului. Sarcina de aparare incuba Clientul in raport cu transportatorul, pe timpul livrarii. Daca Clientul constata defecte la produse datorate transportului, este obligat sa le semnaleze pe foaia de livrare!

 1. Plata

Contravaloarea produselor comandate se achita la primire – ramburs in numerar!

Firma de curierat va emite o chitanta fiscala pentru suma incasata ramburs! Firma Safe Laser nu mai elibereaza alta chitanta sau duplicate!

In cazul platii prin virament bancar (cu Ordin de plata) factura se transmite prin fax sau mail, plata facandu-se anticipat, in urmatorul cont:

RO38 INGB 0000 9999 0770 6974

 1. Certificate de conformitate si garantie

Toate produsele comercializate sunt noi, au marcaj CE (sunt omologate si inregistrate intr-o tara comunitara) pentru a putea fi folosite in reteaua medicala. Produsele vandute de noi se trimit in ambalajul lor original si sunt insotite obligatoriu de Certificat de garantie.

Garantia produselor este de 24 luni, cu exceptia produselor de unica folosinta. Garantia se aplica numai defectelor de fabricatie.

Orice reclamatie in perioada de garantie se va lua in considerare numai cu prezentarea Certificatului original de garantie emis de Safe Laser si copia facturii fiscale. Reparatiile in perioada de garantie se executa  numai de producator.

 1. Responsabilitate

Utilizarea site-lui www.safelaser.ro se face pe raspunderea clientului.

Safe Laser nu este raspunzator pentru prejudiciile generate de conexiunea internet in utilizarea, copierea sau afisarea continutului site-ului, declinandu-si, de asemenea, raspunderea, pentru orice dezavantaje care pot surveni din cauza unor erori de software sau alte defectiuni tehnice aparute la server. In efortul sau de a le oferi clientilor informatii actuale, Safe Laser va realiza periodic modificari in continutul paginii web, schimbarile referindu-se la informatii despre produse (descrieri, poze, preturi etc). Pozele afisate pe site au caracter informativ si nu reprezinta obligatie contractuala. Promotiile de pe site sunt valabile in limita stocului disponibil.

Clientul este singurul responsabil de alegerea produselor si serviciilor, precum si de corespunderea acestora la necesitatile sale. Clientul trebuie sa verifice conditiile de utilizare a produselor ( contraindicatii, precautii privind utilizarea, etc.) Clientul este obligat sa examineze produsele in mod nemijlocit la receptia acestora.

Orice reclamatie referitoare la cantitate sau defecte se semnaleaza in cel mult 2 zile lucratoare!

Indiferent de caz, responsabilitatea Safe Laser este limitata la cel mult suma totala a valorii produselor sau serviciilor comandate de client.

Safe Laser nu poate fi facut responsabil de lipsa unor produse din stoc.

 1. Returnarea produselor

Conform OUG 134/2014 – cu modificarile ulterioare – consumatorul are dreptul in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare fara invocarea unui motiv si fara penalitati. Produsele se vor returna pe cheltuiala clientului, in ambalajul original, in starea in care au fost livrate. Clientul poate opta pentru returnarea contravalorii acestuia.

In acest caz va rugam sa luati legatura telefonic cu noi la nr. de telefon 0745-891981, intre orele 8.00-16.00 in zilele de lucru !

Nu se accepta la retur produse deteriorate, folosite necorespunzator sau fara ambalajul original. Nu se accepta produse la retur care au fost importate special la comanda clientului.

 1. Confidentialitate

Datele personale ale Clientilor transmise in timpul inregistrarii sunt procesate in mod confidential exclusiv cu scopul de a realiza comenzi si, in functie de decizia Clientului exprimata in comanda, acestea pot fi procesate in scopuri de marketing. Clientul are dreptul de a-si consulta, de a-si completa si de a-si actualiza datele personale.

 1. Conditii de garantie

Produsele identificate in acest certificat pe baza denumirii comerciale, a codului si a numarului unic de serie S/N, beneficiaza de garantie in termenul specificat pentru fiecare in parte, perioada calculandu-se de la data emiterii certificatului.

Garantia produselor achizitionate se acorda in conformitate cu legile in vigoare la data cumpararii. Garantia acordata nu afecteaza drepturile statuale ale beneficiarului consumator prevazute prin legislatia aplicabila in vigoare, respectiv Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora; Ordonanta Guvernului 21/1992 privind protectia consumatorilor si Legea 296/2004 privind Codul Consumului, republicat. Dreptul beneficiarului de a renunta la cumparare in 14 zile lucratoare de la primirea produsului, conform prevederilor Ordonantei nr. 134/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, se aplica doar pentru produsele livrate prin curier si doar consumatorilor persoane fizice.

Nu constituie obiectul garantiei subansamblele si materialele consumabile. Accesoriile si produsele optionale pot avea garantie diferita de cea a produsului, conform specificatiilor vanzatorului. Garantia nu acopera costurile de transport generate de revenirea produselor in service. Aceste costuri sunt suportate in totalitate de client.

Nu se ofera garantie pentru defectiunile aparute ca urmare a nerespectarii conditiilor de transport, pastrare, punere in functiune, exploatare si intretinere, a manipularii defectuoase, a lovirii produselor, a producerii accidentelor, socurilor electrice, mecanice, termice, a existentei unui grad ridicat de impuritati, a patrunderilor de lichide in produse, a expunerii la foc, ventilatiei necorespunzatoare, utilizarii gresite sau neglijente a produselor, expunerii excesive la umezeala, solicitarii anormale in utilizare sau exploatari defectuoase, fluctuatii ale tensiunii de alimentare, interventii asupra produselor, indiferent de natura lor, de catre personal neautorizat in scris de furnizor. Acumulatori (bateriile reincarcabile) beneficiaza de 6 luni garantie de la data achizitiei, cu exceptia situatiilor cand se precizeaza altfel in certificatul de garantie.

Obligatiile beneficiarului:

Folosirea accesoriilor originale sau aprobate ca si compatibile de catre vanzator;

Respectarea instructiunilor de utilizare ale dispozitivelor, conform indicatiilor tehnice date de producator- singurul executant al operatiilor de service;

Pastrarea integritatii sigiliilor producatorului;

Prezentarea certificatului de garantie in original!

Sa nu utilizeze produsele defecte! Sa nu demonteze produsul! Sa nu lase produsul la indemana copiilor sau al persoanelor incapabile pentru utilizarea acestora!

Clientul este obligat sa notifice in forma scrisa vanzatorul despre natura defectiunii!

Contact suport tehnic si service:   office@safelaser.ro   Tel. 0745 891 981

Produsul va fi insotit de toate accesoriile cu care s-a livrat. Recomandam sa fie insotit si de ambalajul original, pentru a asigura integritatea produsului in cazul transportului. Produsele fara etichetele sau sigiliile de garantie intacte sau cu defecte cauzate de manipulare sau stocare defectuoase, cum ar fi, dar fara a se limita la urmatoarele: crapaturi, sparturi, elemente torsionate, desprinse sau lipsa, urme de arsuri, inundatie sau cele care prezinta risc biologic de contaminare, urme de sange, etc. – vor fi refuzate la receptia in vederea acordarii garantiei!

Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

 

 Legislatie aplicabila

 • Ordinul MS nr 253/2010 privind dispozitivele medicale
 • Legea comertului electronic – 365/2002
 • Legea 51/2003 pentru aprobarea OUG. nr. 134/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta
 • OUG NR. 134/2014 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 134/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.
 • Hotararea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic
 • Legea 677 / 2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date -, modificata si completata cu Legea      nr 506/2004
 • G. 21/1992 si H.G. 394/1995 privind Conditiile de garantie:
 • Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe
 • OUG 34/2014 http://anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/oug_34_140616.pdf